Segueix-nos a les xarxes socials:

L'alcalde de Moià serà el vicepresident primer de la Diputació de Barcelona

L'òrgan serà presidit per l'acaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, després d'un acord entre CiU i ERC

L'alcalde de Moià serà el vicepresident primer de la Diputació de BarcelonaArxiu/Mireia Arso

Dionís Guiteras, alcalde de Moià, serà l'home fort del grup d'ERC a la Diputació de Barcelona, el cap del grup i ocuparà la vicepresidència primera, en un òrgan que presidirà l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, després d'un acord entre CiU i ERC. El vicepresident del darrer govern també va correspondre a la Catalunya central, en la figura del condemnat Ferran Civil (CiU), que no va acabar el mandat amb aquest càrrec arran, justament, dels processos judicials oberts per la gestió urbanística al seu municipi. CiU va iniciar el darrer mandat governant al costat del PP, però el va acabar en solitari, un període en el què el president ha estat l'alcalde de Martorell, Salvador Esteve.

Guiteras ha estat en els darrers tres anys, diputat al Parlament de Catalunya i en els darrers quatre, alcalde de Moià, en la seva primera experiència política. A la Diputació està acompanyat en els càrrecs de màxima responsabilitat per l'actor Juanjo Puigcorbé, que és regidor per ERC a l'Ajuntament de Barcelona. Puigcorbé podria ocupar la quarta vicepresidència. Queden pendents, la segona i la tercera vicepresidència, que haurien de correspondre a CDC. Per aquests llocs hi ha noms que s'han anat postulant, especialment l'alcalde d'Igualada, Marc Castells.

També té possibilitat d'ocupar algun lloc de responsabilitat l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent. Pel que fa a ERC, en el grup també hi tindrà un lloc un altre home conegut de la Catalunya central, Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló i que va ser un dels delegats del Govern a la Catalunya central amb el govern del tripartit.

Prem per veure més contingut per a tu