ERC, CiU i la CUP de Navarcles, tots tres a l'oposició juntament amb ICV, han decidit passar de les paraules als fets, i reclamaran amb una instància al govern de Sumem que col·loqui els senyals de "Municipi per la Independència" a les entrades del poble, tal com preveu un acord de ple aprovat el novembre passat. A tot estirar, voldrien veure els rètols posats el proper Onze de Setembre.

Com ja va explicar aquest diari en l'edició de dissabte, tots tres partits estudiaven alguna acció conjunta per intentar fer complir l'acord de ple, després de les reiterades negatives mostrades fins ara per part de l'alcalde, Llorenç Ferrer, "que ens diu que no és el moment", apuntava ahir la regidora d'ERC, Conxita Padró.

La decisió es va prendre en una reunió conjunta amb representants de totes tres formacions dilluns a la nit, "i si així tampoc no respon, valoraríem l'opció de presentar un contenciós", afegia Padró, per bé que aquesta possibilitat ara per ara no es preveu. En tot cas, sí que es disposen a col·locar pancartes pel seu compte en diversos punts assenyalant que Navarcles és Municipi per la Independència, "però volem que puguin ser rètols posats per l'Ajuntament", insisteix Padró.

La idea amb l'opció "oficial" és col·locar rètols a les dues entrades al poble per la carretera de Talamanca (pel cantó de la residència, i pel sector de la Planota), i tampoc no es descarta un tercer senyal a l'entrada pel llac a través del camí del Galobart, diu Padró.