Segueix-nos a les xarxes socials:

Sant Joan retrocedirà al 1910 amb els Embarrats d'enguany

La fira, que es farà el 24 i el 25 d'octubre, potencia la teatralització al carrer, aquest cop ambientada en el moviment obrer de principi del s. XX

Sant Joan retrocedirà al 1910 amb els Embarrats d'enguanyj.e.

La tercera edició de la Fira dels Embarrats de Sant Joan, que se celebrarà els propers 24 i 25 d'octubre a l'entorn de Cal Gallifa, transportarà el poble a la vida tèxtil i obrera de començament del segle XX, entre 1910 i 1920. Si amb l'arrencada, fa tres anys, els Embarrats s'ambientaven en l'arribada de les primeres fàbriques, ara s'ha avançat en el temps, i el protagonisme ja girarà a l'entorn de la segona generació dels seus propietaris, les famílies Burés, Borràs i Gallifa.

La fira començarà el dissabte 24 a les 5 de la tarda, i el primer dia se centrarà en les visites guiades i teatralitzades a les fàbriques, en què es recrearà la feina d'un dia laborable en una època en què començava a aflorar el moviment obrer i sindical. També hi haurà una taverna ambientada com a envelat a l'aire lliure on se celebrarà una trobada de gegants.

L'endemà serà el torn de la fira del comerç i l'artesania, amb una quarantena de parades, i de diversos espectacles teatralitzats al carrer, que impliquen més entitats i veïns que mai, fins a superar el centenar de persones. Hi haurà funcions tot el dia, entre les quals destaquen una representació de denúncia de l'explotació infantil que hi havia a les fàbriques de l'època; i l'espectacle de cloenda amb la Cobla Camps de Sant Joan, transformada també en una cobla centenària.

Prem per veure més contingut per a tu