Veïns de Sallent acceleren la feina aquests dies per tenir els carrers engalanats de cara a les Enramades, que tindran lloc del 26 al 30 de maig. La inauguració serà el dijous 26 a les 11 del matí a càrrec del cantautor Pere Tàpias, que recorrerà els carrers enramats i s'aprofitarà l'ocasió per estrenar la dansa i cançó popular Toc d'Enramada, creada especialment pel músic Roger Andorrà i l'esbart Vila de Sallent.

De fet, la música serà un element protagonista de la festa juntament amb les Enramades. El mateix dia 26, a les 8 del vespre, el cantant, pianista i compositor Manu Guix oferirà un concert a la plaça Sant Antoni Maria Claret, seguit d'un ball amb Swing Latino. I el dissabte 28, la música també centrarà bona part del programa nocturn, amb Swing Latino, Andreu's Trio, Gospel + Tribute o Els Cremats, a banda de diverses actuacions de l'Escola Municipal de Música de Sallent durant els cinc dies.

Els gegants Reis de Sallent també tindran una presència destacada en aquesta edició, perquè estrenaran vestits, en un acte oficial divendres al vespre. També hi haurà poesia, sardanes, havaneres, una exposició de motos Bultaco, tornejos de tennis i pàdel, un concurs de pintura ràpida, visites teatralitzades a la Casa Museu Torres Amat, una trobada de puntaires, una exhibició de country i tallers infantils, entre altres.