L'Ajuntament de Sallent es posarà en contacte amb els propietaris de pisos i habitatges buits al municipi per tal que els cedeixin els immobles per posar-los a lloguer. El consistori ha aprovat aquesta mesura en casos de propietaris que tinguin diversos habitatges desocupats, com ara bancs i immobiliàries.

La Llei del Dret a l'Habitatge estableix que quan l'ajuntament té constància que un habitatge o edifici es troba en situació irregular, pot obrir un expedient per a determinar les causes de la desocupació. Al mateix temps, el propietari pot cedir al consistori els immobles vuits posant-los a la seva disposició perquè, si estan en bones condicions, siguin posats a lloguer.

En primera instància, l'ens local ha enviat una carta als grans tenidors d'habitatges (bancs i immobiliàries), en base a les dades facilitades per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, per conèixer l'estat actual dels habitatges buits i les actuacions que realitza l'entitat per incorporar-los al mercat, establint el termini màxim d'un mes per respondre. Així mateix, també se'ls ofereix la possibilitat de cedir els habitatges buits a l'ens local per poder afavorir l'ocupació.