Segueix-nos a les xarxes socials:

El prestigiós premi FAD d'arquitectura distingeix l'espai de 'skate' de Navarcles

El municipi va adequar l'estiu passat la zona de l'antiga pista d'atletisme

El prestigiós premi FAD d'arquitectura distingeix l'espai de 'skate' de NavarclesjosÉ hevia

La pista de skate de Navarcles i el seu entorn (la skateplaça), que l'Ajuntament va condicionar l'estiu passat, ha obtingut un reconeixement per part del Foment de les Arts Decoratives a través dels Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme, que cada any distingeixen els millors projectes de la Península i les Balears realitzats durant l'any anterior, en aquest cas, al llarg del 2016.

Els premis FAD van ser impulsats el 1958 per l'arquitecte Oriol Bohigas, i en l'àmbit de l'arquitectura i l'interiorisme es divideixen en les categories d'arquitectura, interiorisme, ciutat i paisatge, i intervencions efímeres. En cada apartat, el jurat nomena uns projectes com a seleccionats i uns altres com a finalistes, i aquests dar-rers són els que aspiren a obtenir el premi FAD de l'any (en la seva categoria corresponent). El gua-nyador se sabrà el dia de l'entrega de premis, durant la FADfest 2017 a Barcelona.

La skateplaça de Navarcles és un dels projectes seleccionats d'enguany en l'apartat de ciutat i paisatge i, per tant, no opta al premi final. Tanmateix, el jurat l'ha tingut en consideració, i figurarà en la llista d'obres distingides pel FAD. En aquesta 59 edició dels premis, es valoraven un total de 371 obres en la categoria, i en l'apartat de ciutat i paisatge n'hi ha hagut 4 de finalistes i 5 de seleccionades, la majoria de Barcelona ciutat, però també de Badia, Formentera, Granada i Huelva.

Navarcles va adequar la zona de skate l'estiu passat al lloc on hi havia hagut la pista d'atletisme, i l'espai es va concebre com un parc públic, amb arbrat i una àmplia zona d'esbarjo, i això també s'ha valorat per part del jurat.

Les obres participants, tant les finalistes com les seleccionades, i de totes les categories i apartats, es podran veure en una exposició al Disseny Hub Barcelona del 26 de juny al 29 d'octubre.

Prem per veure més contingut per a tu