Segueix-nos a les xarxes socials:

Humana recull 92 tones de roba al Bages en el primer semestre

La quantitat és el 7,48% més respecte al mateix període de l'any anterior

Humana recull 92 tones de roba al Bages en el primer semestreHUMANA

L'organització Humana ha recollit, durant el primer semestre de l'any, un total de 92.625 quilos de tèxtil usat al Bages, el 7,48% més respecte al mateix període de l'any anterior (86.180 quilos). Aquesta xifra confirma, segons fonts de la fundació, la tendència a l'alça de la reutilització del residu tèxtil, la fracció recollida selectivament amb més potencial d'aprofitament, per sobre del vidre, el paper i el plàstic.

L'organització té instal·lats contenidors en 15 municipis on els ciutadans dipositen la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen i als quals Humana dóna una segona vida. Els municipis on l'entitat recull més roba són Sant Joan de Vilator-rada, amb 20,9 tones recollides durant el primer semestre de l'any, i Santpedor, amb 20,8. Els segueixen Sant Vicenç de Castellet (8,3), Navarcles (8), Sant Fruitós de Bages (7,6) i Manresa (5,1).

El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus sòlids urbans. Humana Fundación Pueblo para Pueblo promou, des del 1987, la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i du a terme programes de cooperació a l'Àfrica, Amèrica Llatina i l'Àsia, i també d'ajuda local al territori més proper. A Catalunya, l'entitat sense ànim de lucre ha recollit 2.430 tones de gener a juny, el 4,58% més que al mateix període de l'any anterior (2.324). En 30 anys de recollida selectiva s'han recuperat 276.144 tones de roba a l'estat espanyol.

Prem per veure més contingut per a tu