Segueix-nos a les xarxes socials:

Rosa Argelaguet deixa el PSC dolguda amb el partit per l'aplicació del 155

És el primer càrrec electe socialista de la Catalunya Central que trenca el carnet

Rosa Argelaguet deixa el PSC dolguda amb el partit per l'aplicació del 155Mireia Arso

El suport del PSC a l´aplicació de l´article 155 a Catalunya ha causat la primera baixa entre els càrrecs electes a la Catalunya central. Rosa Argelaguet, una històrica del partit al Bages i actual regidora a l´Ajuntament de Sallent, ha decidit estripar el carnet «amb molta pena», però dolguda amb un partit amb el qual «ja no combrego». Plega de militant i es queda «en terra de ningú», però mantindrà l´acta com a regidora no adscrita, i en coalició amb el govern liderat pel convergent David Saldoni.

La renúncia d´Argelaguet se suma a la llista de baixes de polítics amb càrrecs que el partit ha sofert darrerament, entre les que destaquen els exalcaldes de Terrassa, Blanes o Castellar del Vallès. En el cas d´Argelaguet, feia més de 20 anys que militava en aquest partit, i per això ha estat una decisió «molt meditada». Assegura que al PSC «hi deixo molts amics», però últimament ja no compartia la línia adoptada pels socialistes, i en aquest sentit diu que «hauria volgut un PSC més nostre i menys agenollat davant el PSOE».

Ho va manifestar fa uns dies en un ple de Sallent en què va donar suport a l´alliberament dels Jordis i va condemnar l´aplicació de l´article 155, «que em va tocar molt» i ha estat el motiu principal de la seva baixa. Tampoc no acaba d´entendre el camí que emprèn el partit en la confecció de les llistes electorals de cara al 21-D, i enyora «les moltes il·lusions» de les èpoques en què hi havia Maragall, Geli, o Tura.

Argelaguet, que és directora de la UPC de Manresa, ha destacat per una llarga trajectòria dins del PSC a la comarca. Va ser regidora a Manresa al costat de Jordi Valls durant el govern tripartit del PSC amb ICV i ERC en aquest Ajuntament. També ha format part de les executives locals de Manresa i Sallent, i de l´executiva de la Federació del partit al Bages, Berguedà i Solsonès. Des del 2011 que és regidora al govern de Sallent (en coalició amb CiU), i té intenció de continuar-ho sent fins a final del mandat. Després, «ja es veurà».

Prem per veure més contingut per a tu