El mercat mensual Súriatrastos ha celebrat el seu cinquè aniversari amb animació i diferents activitats festives a la plaça de la Serradora, lloc de celebració d'aquesta iniciativa de reaprofitament dels objectes de segona mà, organitzada per l'Ajuntament de Súria. La celebració va comptar amb la col·laboració del Casal de Joves, l'Agrupament Escolta i Guia Joan Ros, el Casal de la Dona i voluntaris locals.

A més de la presència habitual dels paradistes, la plaça de la Serradora va acollir altres activitats com el sorteig d'una panera, un taller de construcció de nius, una parada d'intercanvi de joguines, jocs per a infants i joves, una xocolatada i una cantada de nadales reivindicatives. L'aniversari de Súriatrastos va comptar amb la presència del regidor de Medi Ambient, Joan Pere Ruiz, i altres membres de la corporació municipal. Els nius elaborats en el transcurs de l'aniversari seran instal·lats properament en l'espai recuperat a l'entorn del riu Cardener.

Súriatrastos va néixer el 15 de desembre de 2012 per iniciativa de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament. El mercat se celebra a la plaça de la Serradora el tercer dissabte de cada mes, a excepció de l'agost.