Segueix-nos a les xarxes socials:

Santpedor inicia l'estudi arqueològic per recuperar la font de les Escales

Santpedor inicia l'estudi arqueològic per recuperar la font de les EscalesAJUNTAMENT DE SANTPEDOR

Santpedor ha començat l'estudi arqueològic de la font de les Escales. Es tracta de la primera de les tres fases de què consta el projecte per donar més visibilitat a la font, que va ser el projecte guanyador dels pressupostos participatius del 2017. El projecte global té un pressupost total de 20.000 euros i els treballs d'aquesta fase s'allargaran tres setmanes.

La font de les Escales està documentada per primer cop l'any 1291 i s'ubica al subsòl de la plaça de la Font. És la font més antiga del poble i fins al 1909 va ser l'únic punt d'aprovisionament d'aigua del poble a part dels pous.

La fase documental suposa el treball sobre el terreny d'una arqueòloga amb el suport de l'arxivera històrica i personal de l'equip de manteniment de l'Ajuntament. L'objectiu és poder documentar què hi ha actualment al subsòl de la plaça de la Font i del carrer Santa Anna, i s'han pogut descobrir les escales que donen nom a la Font. La segona fase consistirà a senyalitzar a la superfície el que hi ha al subsòl i acompanyar-ho de panells informatius, i també es faran visites guiades.

Prem per veure més contingut per a tu