03 de març de 2018
03.03.2018
40 Años
40 Años

L'ANC presenta el dejuni per la llibertat que començarà aquest dilluns a Montserrat

El coordinador de l'activitat diu que l'objectiu és «remoure consciències»

03.03.2018 | 08:08
Els participants en la presentació del dejuni, amb el cartell

L'ANC va presentar ahir el dejuni per la llibertat, que tindrà lloc a Montserrat del 5 al 16 de març. Segons el promotors de la iniciativa, els principals objectius són «remoure consciències, no normalitzar la situació actual d'imputacions, exilis i presos polítics, i expandir la mesura al màxim pel ter-ritori». Així, Montserrat s'afegeix a altres dejunis com el dels Caputxins de Sarrià, i els seguiran en llocs com la Model, a Barcelona, i el pavelló 1 d'Octubre, a Tortosa.

L'acte el va explicar el seu coordinador, Vicenç Relats, acompa-nyat per Jordi Pesarrodona, regidor imputat de Sant Joan; Josep Emili Puig, membre del Secretariat Nacional de l'ANC: Josep Heras, d'ANC Manresa, i Jordi Font, possible candidat a entrar al Secretariat Nacional pel Bages.

Aquest dejuni, que té el suport d'unes 15 entitats de defensa dels drets humans, va dirigit «a demòcrates en general, tinguin la posició política que tinguin», segons Relats, que va posar en relleu que «Montserrat és ideal per les instal·lacions que té», però el seu ús és inviable en cap de setmana i el dejuni només es farà els dies feiners. A més, hi haurà servei mèdic pendent dels participants, que prèviament hauran superat unes proves d'accés. El límit de dejunadors, que poden participar-hi un mínim de 48 hores i un màxim de 7 dies seguits, serà de 10 en un mateix moment. Tot i això, encara hi ha llocs lliures, que es poden sol·licitar a la pàgina web prouostatges.cat o a través dels representants territorials de l'ANC.

Per tal d'obtenir un ressò més ampli, també es faran acompa-nyaments als dejunadors i constantment hi haurà activitats, conferències i tallers oberts a tothom, amb la presència de Salvador Cardús, Lloll Bertran i Enric Majó, entre d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18