El mon de la pagesia es mostrarà als catalans els dies 9 i 10 de juny, en la tercera edició del Benvinguts a Pagès. La proposta, que va néixer de l'impuls de la Generalitat i la fundació Alícia, "vol donar l'oportunitat a tothom de redescobrir el món de la pagesia, trepitjar el territori, conèixer l´origen dels productes alimentaris que consumim cada dia, tastar les elaboracions de les explotacions participants i omplir el rebost amb productes de proximitat. Una àmplia representació de l´activitat agrícola, ramadera i pesquera de Catalunya obrirà les seves portes per ensenyar de manera didàctica i totalment gratuïta els processos d´elaboració dels productes", segons han explicat els organitzadors.

Unes 30.000 persones es van desplaçar pel territori català en les dues edicions anteriors per viure una experiència lúdica que es complementa amb la participació d´allotjaments, restaurants i una àmplia oferta d´activitats paral·leles com poden ser tallers de cuina, fires gastronòmiques, rutes, visites guiades, concursos, debats o festivals de gastronomia i música, entre d´altres. Benviguts a Pagès vol ser "la gran festa del món rural de Catalunya".

Inscripcions obertes

Les explotacions agrícoles, allotjaments, restaurants i l´oferta d´activitats paral·leles ja es poden inscriure en aquesta tercera edició de Benvinguts a Pagès. Ho podran fer fins al 21 de març a través de la pàgina web, on trobaran un formulari per a cada un dels col·lectius (Sóc productor, Sóc restaurador, Sóc allotjament i Sóc activitat complementària) a través del qual podran introduir tota la informació i dades de contacte perquè la seva proposta pugui ser incorporada a l´oferta de Benvinguts a Pagès.

Presència arreu del país

Benvinguts a Pagès té presència a les 42 comarques catalanes i esdevé una nova oferta lúdica, turística i gastronòmica a l´entorn del producte i l´àmbit rural que ajuda a desestacionalitzar, a redistribuir el flux turístic de temporada i a descobrir i donar valor al món de la pagesia. La gran majoria dels sectors de l´alimentació hi tenen presència: granges de vedells i porcs, productors de formatges, apicultura, pescadors, cellers, horta, fruita, cultiu de plantes aromàtiques, molins d´oli, etc. L´any passat, a banda de les 250 explotacions participants, més de 200 allotjaments i 200 restaurants també es van afegir a Benvinguts a Pagès amb descomptes i menús especials amb productes de proximitat.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, a través del Departament d´Agricultura, Pesca i Alimentació, de l´Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.