Navàs celebrarà aquest cap de setmana la 86a Fira de Primavera, que enguany vol destacar els àmbits de l'emprenedoria, els projectes cooperatius i de consum ètic, i la sobirania alimentària, més enllà del vessant multisectorial.

Com a novetat, aquests diversos àmbits tindran un espai propi a una carpa de 500 m2 situada a la part nord del passeig de Ramon Vall. Acollirà la segona Mostra d'Emprenedoria, Economia Social i Solidària i Cooperativisme, entesa com un espai destinat al consum ètic i responsable, amb expositors com Fiare Banca Ètica, Oikocredit, FETS, Diari Jornada, Grup Ecos, l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, el Servei Civil Internacional de Catalunya, el MerCAT Cooperatiu Ecològic, o mésOPCIONS.

En aquest espai es donarà assessorament sobre consum crític, amb xerrades incloses. També hi haurà iniciatives d'emprenedoria local o la presentació de Terra de Profit, de MengemBages, amb degustació de tapes. Igualment, acollirà un mercat del llibre, amb exposicions i presentacions, ara que ve Sant Jordi.

La fira mantindrà el caràcter multisectorial amb més d'un centenar d'expositors al llarg del passeig i rodalies, amb l'automoció i la maquinària agrícola com a gran reclam, a part del comerç local.

Demà ja hi ha el preludi de la fira amb una tarda de videojocs, com una de les nombroses activitats paral·leles previstes. (Més informació a l'edició de demà).