Segueix-nos a les xarxes socials:

Avinyó remodelarà enguany la biblioteca coincidint amb el seu quarantè aniversari

?El projecte preveu millorar l'aprofitament dels espais actuals amb la creació d'una nova sala

Avinyó remodelarà enguany la biblioteca coincidint amb el seu quarantè aniversariQUERALT CASALS

L'Ajuntament d'Avinyó ha aprovat inicialment el projecte de remodelació de la biblioteca del municipi. L'actuació, que en aquests moments es troba en exposició pública, comporta un seguit d'obres orientades a millorar l'aprofitament dels espais i l'adquisició de mobiliari. Els treballs són previstos per a aquest any, coincidint amb el 40è aniversari de l'equipament.

Segons han informat des del consistori, els treballs se centraran a aconseguir un millor aprofitament d'espais, s'eliminaran algunes parets interiors i es crearà una nova sala. També es faran actuacions de conservació i de manteniment de la part exterior de l'edifici, es pintaran les façanes i es canviaran les teules trencades per evitar la humitat per filtracions. El projecte inclou l'adquisició de mobiliari per equipar els nous espais que es crearan i material tecnològic per a les activitats de la biblioteca.

La remodelació, que té un pressupost de 49.603,81 euros, preveu integrar a la biblioteca un petit despatx de treball intern que abans quedava aïllat i proposa la creació d'una sala equipada amb mobiliari de lectura més informal, com ara butaques . D'aquesta manera es vol aconseguir «un espai més diàfan, obert i modern». El projecte de remodelació de la biblioteca d'Avinyó preveu també modificar el mobiliari del taulell de préstec i informació i incorporar-ne de nou a l'espai de lectura i d'estudi, així com la creació d'una zona de formació i aprenentatge diferenciada.

La biblioteca municipal d'Avi-nyó es troba a l'edifici de les antigues escoles. L'ala dreta de l'equipament va ser remodelada per ampliar el consultori mèdic i l'ala esquerra es va ampliar lleugerament per donar millor cabuda a la biblioteca i separar les àrees de lectura infantil i d'adults. L'any 2006 es va realitzar una reforma interior important orientada a garantir i millorar el bon funcionament de l'equipament amb la remodelació d'espais i mobiliari.

Ara, l'equipament, que aquest 2018 celebra 40 anys de la seva inauguració, necessita una nova remodelació per tal de millorar-ne el funcionament, que li permeti oferir un servei adequat a les necessitats actuals. El projecte de reforma preveu que la durada de l'obra sigui de 3 mesos i s'executi aquest any.

Prem per veure més contingut per a tu