Segueix-nos a les xarxes socials:

L'escola Paidos rep el certificat de la UB de centre emocionalment intel·ligent

Un projecte iniciat fa 5 anys de formació de professorat culmina el procés d'escola emocional

L'escola Paidos rep el certificat de la UB de centre emocionalment intel·ligentescola paidos

L'Escola Paidos de Sant Fruitós de Bages ha rebut la certificació d'escola emocionalment intel·ligent. El centre educatiu ha dedicat els darrers 5 anys a una implementació gradual d'aquesta metodologia, i ha rebut el reconeixement de la School Trainers (Universitat de Barcelona).

Fonts dels centre han explicat que «l'educació emocional és el procés educatiu que té com a objectiu el desenvolupament de competències emocionals». I afegeixen que «és un procés que s'inicia des de la primera infància i està present al llarg de tota la vida». Les mateixes fonts han indicat que la fonamentació teòrica de l'educació emocional no es limita a la intel·ligència emocional, sinó que pren en consideració altres referents com ara les aportacions de la neurociència, la tradició de les competències socials, l'autoestima, les investigacions sobre el benestar i la psicologia positiva».

L'equip de mestres i professors de l'escola Paidos ha participat en formacions, tallers i xerrades que ha permès implementar aquesta metodologia a l'escola. Des d'un millor coneixement de les poòpies emocions, els professorat hauria de poder identificar les emocions dels altres, per tal de poder controlar millor les emocions i poder prevenir els efectes negatius que aquests poguessin tenir. En un camp més positiu, el coneixement també els permet desenvolupar l'habilitat per generar emocions positives.

Prem per veure més contingut per a tu