Segueix-nos a les xarxes socials:

Sant Fruitós tornarà a tenir pubilla i hereu després de 12 anys d'absència

La recuperació del pubillatge és una de les grans novetats de la festa major d'enguany, que es concentrarà al Cobert del Batre

Sant Fruitós tornarà a tenir pubilla i hereu després de 12 anys d'absènciaAnna Costa

Sant Fruitós de Bages viurà del 26 de juny al 2 de juliol una nova edició de la festa major, que enguany presentarà com a principals novetats la recuperació, després de 12 anys, de les figures de la pubilla i l´hereu, i també una gimcana turística com a proposta familiar per conèixer el poble i l´entorn. La zona del Cobert del Batre i la plaça Onze de Setembre tornaran a ser protagonistes, ara més que mai, amb la concentració de la gran majoria d´activitats per evitar la dispersió, tret dels concerts joves i una Holi Party.

Sant Fruitós no havia celebrat la festa del pubillatge des de l´última proclamació, la temporada 2006-2007, per falta de candidats. Ara s´aposta per recuprar aquesta tradició «que representi el nostre municipi, i amb voluntat que tingui continuïtat», segons apunta el regidor de Cultura i Festes, Xavier Racero. El dissabte 30 de juny, els aspirants passaran un examen previ a la proclamació, que es farà l´endemà, a 2/4 de 8 del vespre al Cobert de la Màquina del Batre.

El diumenge 1 de juliol també concentrarà l´altra gran novetat d´enguany. Es tracta de la primera Gimcana familiar de Festa Major. Amb el nom de «Les relíquies de Sant Fruitós», es proposa una activitat per equips apta per a famílies amb nens, amb proves que combinaran des dels jocs de cucanya o curses de sacs, fins a proves de geocaching o a l´estil d´una room escape per llocs històrics i emblemàtics del municipi. Començarà a les 10 del matí a la plaça de l´església, i les inscripcions ja són obertes i de franc a www.organitzemxtu.com/gimcana.

Més enllà d´això, la festa mantindrà la programació habitual i d´èxit d´aquests darrers anys tenint en compte «els col·lectius diversos que hi ha al poble i intentant buscar el màxim de participació», apunta Racero. En aquest context, la música tornarà a ser ben present, ja sigui amb orquestres com la Rosaleda o la Salseta del Poble Sec, amb la festa andalusa del divendres 29, o amb els concerts joves, que portaran Dj diversos i també grups com Itaca Band o Pachawa Sound. Per altra banda, es vol consolidar la trobada de grups de percussió, amb diverses activitats tot el dissabte 30 de juny, i amb la cercavila que començarà a 2/4 de 7, i que tindrà la participació de 8 grups.

La gastronomia també tindrà lloc a la festa amb la tercera edició del «7 de Tapes», del 27 al 29 de juny, que inclourà l´»Anem de tapes al Cobert!», el dia 28, en què la ´ruta´ es concentrarà al Cobert del Batre, amb l´oferta de 9 tapes (8 establiments i un artesà formatger), i 4 vins. Finalment, a la festa també hi haurà pirotècnia, i humor, amb una gimcana d´humor amarillo, d´una banda, i l´espectacle «I ara què?» amb l´actor Pep Plaza, de l´altra, dilluns.

L´arrencada, amb la infantil

El tret de sortida el donarà el Batibull, la festa major infantil, entre el dimarts 26 i el dijous 28 de juny, i que aquesta vegada creix amb un nou personatge; un capgròs fill de´n Fruitós i l´Anita i dissenyat per Galdric Sala i Pep Creus, però que l´organització es reserva per presentar en sorpresa.

La festa també es concentrarà al Cobert del Batre, on hi haurà un inflable. Dimarts 26, tindrà lloc una cercavila amb l´animació de Pep Callau, Pepsicolen i els Asmodaics i Golatiers. L´endemà hi ha previst un nou espectacle, festa del confeti, sopar de carmanyola i cinema a la fresca; i dijous arriba un dels plats forts amb el correaigua i la festa de l´escuma.

Prem per veure més contingut per a tu