04 de juliol de 2018
04.07.2018

Salut ja té equip redactor per fer el projecte del futur CAP de Navarcles

El nou centre sanitari s´ha de construir en uns terrenys que entre la llar d´infants i l´antiga Dresca

04.07.2018 | 17:17
Terrenys per fer-hi el nou CAP, que l´Ajuntament de Navarcles va cedir ara fa poc més d´un any

El departament de Salut de la Generalitat ja ha adjudicat a un equip d'arquitectes (Valor Llimós Arquitectura) la redacció del projecte del nou centre d'assistència primària de Navarcles, la construcció del qual fa més d'una dècada que es gestiona. El cost d'aquest projecte és de 131.000 euros i la proposta tècnica que presentin ha d'estar acabada el 31 d'octubre d'aquest any. L'aspiració és que les obres de construcció puguin començar al llarg de l'any vinent. Dependrà, però, de la disponibilitat pressupostària. Es calcula que l'execució d'aquest equipament suposarà una inversió de dos milions d'euros, tot i que s'haurà de concretar amb el projecte que ara es redactarà.

El nou ambulatori de Navarcles s'ha de construir en uns terrenys situats a l'avinguda de Lluís Companys que l'Ajuntament va cedir a la Generalitat el mes d'abril passat. En concret, aquest espai és entre la llar d'infants El Tinet i el recinte fabril de l'antiga Dresca, i d'acord amb el programa funcional previst, el dimensionat del nou centre serà de 980 metres quadrats.

Abans de poder fer la cessió dels terrenys a la conselleria de Salut, l'Ajuntament d'aquest municipi del Bages va haver de fer una modificació dels usos del solar amb la finalitat d'ampliar-los a l'àmbit sanitari, perquè fins aleshores es limitaven al de l'ensenyament. La Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central en va autoritzar el canvi ara fa un any i mig, i el mes d'abril de l'any passat l'Ajuntament en va fer el traspàs definitiu a la Generalitat.

La redacció del projecte del CAP és només l'inici d'un procés que Navarcles ha estat esperant durant més d'una dècada, en què hi ha hagut diverses propostes sobre la taula fins que es va optar per ubicar el futur equipament als terrenys del costat de la llar d'infants.

I és que, quan la qüestió de l'ambulatori es va començar a posar sobre la taula per la necessitat d'espai, es parlava d'una ampliació del CAP actual.

Això era el 2003, quan al consistori governava Convergència, però aleshores l'oposició d'esquerres ja va aprovar una moció conjunta a la Generalitat demanant un equipament nou. Tres anys més tard, el govern convergent del moment va proposar uns ter-renys al carrer Pau Claris, però estaven pendents d'un desenvolupament urbanístic, i un any després, el nou govern socialista va posar damunt la taula aprofitar un espai de l'antiga Dresca. Aquesta opció també es va descartar perquè l'adequació dels terrenys per poder-los cedir a la Generalitat hauria estat excessivament costosa i lenta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18