Segueix-nos a les xarxes socials:

Sant Fruitós celebrarà al setembre 15 anys d'agermanament amb Alcalá del Valle

Sant Fruitós de Bages commemorarà els 15 anys d'agermanament amb el municipi gadità d'Alcalá del Valle amb tot un cap de setmana d'activitats, els propers 1 i 2 de setembre, i amb presència de veïns i representants polítics de totes dues poblacions.

Els actes començaran dissabte al matí amb visites guiades a Món Sant Benet i amb un partit de futbol de veterans dels dos municipis. L'acte institucional començarà a les 6 amb una cercavila des de la plaça d'Alcalá del Valle fins a la plaça Onze de Setembre i amb la participació dels geganters, dansaires i grups de sevillanes. Un cop allà hi haurà diverses actuacions d'intercanvi de cultures andalusa i catalana. A les 8 començarà un sopar de carmanyola (cal fer la inscripció abans del 24 d'agost), i la festa s'acabarà amb el documental Mucho más de 15 años de hermandad, un espectacle folklòric, i l'actuació del grup de rumba Manteka i d'un DJ.

Diumenge a les 11 hi haurà una missa rociera. A les 12, tallers d'intercanvi de sardanes i sevillanes i un vermut popular abans de l'arrossada de 2/4 de 2.

Els dos ajuntaments van signar l'acte d'agermanament el 16 de febrer del 2003 com a resposta pel gran nombre de santfruitosencs que són originaris d'aquest municipi. Els lligams es remunten a la segona meitat de la dècada dels 50, quan moltes famílies d'Alcalá del Valle van emigrar a Catalunya, i una bona part ho van fer a Sant Fruitós. L'Ajuntament munta cada any una sortida amb bus a Alcalá del Valle.

Prem per veure més contingut per a tu