L'alcalde d'Artés, Ernest Clotet, és el protagonista del vídeo promocional de la Festa de la Verema del Bages, que enguany arriba a la seva 23a edició.

Clotet, vestit de romà, amb un cabàs de raïm picapoll autòcton de la comarca i una copa de vi blanc del Bages, recita alguns del refranys catalans més coneguts a l'entorn del vi per acabar convidant a tothom a participar de la Festa de la Verema que se celebrarà del 4 al 7 d'octubre i que tindrà una prèvia el dia 27 de setembre a Manresa amb la celebració de la Nocturna Vinum.

El programa de la Festa de la Verema ja es pot consultar on line a través de la pàgina web festaveremabages.catLa novetat: inauguració ambulant

Enguany la inauguració de la Festa de la Verema se celebrarà a Avinyó. I és que aquesta és una de les propostes novedoses, ja que es preveu que cada edició s'inauguri en una localitat diferent de la Denominació d'Origen.

La inauguració de la Festa, a Avinyó, s'iniciarà a les bodegues Abadal i després es traslladarà a la casa pairal Cal Verdaguer. Es podrà visitar aquest edifici cèntric de la població, construit l'any 1670 i que guarda un extraordinari celler que explica l'esplendor vinícola que havia tingut la comarca i que representa una oportunitat fantàstica per conèixer aquest patrimoni bagenc.