Segueix-nos a les xarxes socials:

Avinyó digitalitza 15.150 pàgines de les actes municipals des del 1852

A partir dels anys noranta és possible fer una cerca per paraules

Avinyó digitalitza 15.150 pàgines de les actes municipals des del 1852AJUNTAMENT D'AVINYÓ

Avinyó ha digitalitzat les actes de més d'un segle i mig, en concret, des del 1852. La Diputació ha lliurat recentment els fitxers amb tots aquests arxius que formen part de la memòria històrica del poble. En total s'han digitalitzat 15.150 pàgines, a les quals es podrà accedir informàticament, sense haver de consultar la documentació original, preservant-la així de la seva manipulació i garantint, alhora, la seva conservació permanent. La cerca de les actes manuscrites, les més antigues, és més fàcil perquè es poden llegir bé a la pantalla de l'ordinador ampliant-les.

A partir dels anys noranta és possible fer una cerca per paraules, donat que les actes deixen de ser manuscrites per passar a ser mecanografiades.

Les actes del ple municipal recullen els acords polítics i l'activitat diversa dels ajuntaments en totes les competències que tenen encomanades i per aquesta raó testimonien l'evolució i les transformacions històriques i recents dels nostres pobles i ciutats. Són, per tant, un dels principals documents que hi ha a l'arxiu municipal, la primera font d'informació i és una de les sèries més consultades.

Prem per veure més contingut per a tu