Avinyó ha digitalitzat les actes de més d'un segle i mig, en concret, des del 1852. La Diputació ha lliurat recentment els fitxers amb tots aquests arxius que formen part de la memòria històrica del poble. En total s'han digitalitzat 15.150 pàgines, a les quals es podrà accedir informàticament, sense haver de consultar la documentació original, preservant-la així de la seva manipulació i garantint, alhora, la seva conservació permanent. La cerca de les actes manuscrites, les més antigues, és més fàcil perquè es poden llegir bé a la pantalla de l'ordinador ampliant-les.

A partir dels anys noranta és possible fer una cerca per paraules, donat que les actes deixen de ser manuscrites per passar a ser mecanografiades.

Les actes del ple municipal recullen els acords polítics i l'activitat diversa dels ajuntaments en totes les competències que tenen encomanades i per aquesta raó testimonien l'evolució i les transformacions històriques i recents dels nostres pobles i ciutats. Són, per tant, un dels principals documents que hi ha a l'arxiu municipal, la primera font d'informació i és una de les sèries més consultades.