L'actual alcalde d'Avinyó, Eudald Vilaseca, ha estat elegit de nou cap de llista de la candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya per a les eleccions municipals del maig de l'any que ve. Després que l'assemblea de persones afins al grup municipal d'ERC, celebrada l'estiu passat, acordés que Vilaseca tornés a encapçalar la llista dels republicans, la secció local d'ERC-Avinyó ha ratificat formalment per unanimitat la proposta en una assemblea celebrada recentment.

D'aquesta manera, el batlle republicà aspirarà al seu tercer mandat, després de 8 anys al capdavant del consistori avinyonenc. Eudald Vilaseca va accedir a l'alcaldia el 2011 (després de quatre anys com cap de l'oposició), quan els republicans van guanyar per primer cop les eleccions al municipi i van obtenir 6 dels 11 regidors de l'Ajuntament, la qual cosa va deixar CiU a l'oposició amb 4 representants, i va posar fi als 12 anys de govern convergent amb Josep Balasch al capdavant. En les eleccions del 2015, ERC va revalidar i ampliar la majoria absoluta obtinguda el 2011, i actualment té set regidors al govern i el PDECat, quatre a l'oposició.

Eudald Vilaseca i Font és professor de Química a la Universitat de Barcelona i compagina la docència i la recerca amb l'alcaldia del municipi. La promoció turística i econòmica i la implantació de la recollida de residus porta a porta són alguns dels reptes més recents que ha afrontat l'Ajuntament d'Avinyó amb Vilaseca al capdavant.