Ivet Castaño, que no està adherida a la Crida, explica que el moviment de Sànchez i Puigdemont sempre han defensat que són una associació i que el seu objectiu és la unitat del món independentista. «En aquesta línia, el Partit Demòcrata es relaciona amb ells com ho fa amb les altres associacions independentistes», afegeix. I adverteix que «si verbalitzen i actuen com a partit, les relacions amb el PDeCAT també canviaran. Nosaltres sempre hem entès, i ens han dit, que són una associació, que no són un partit ni actuen com a tal».

La marca base és la de Junts per Catalunya, i Castaño explica que «els municipis determinen si van amb l'específic del municipi (com Manresa) o amb el genèric de Catalunya». El partit és propietari de la marca Junts per Catalunya, i a les eleccions, segons la responsable al Bages, «anem amb la marca, que representa la transversalitat».

Anuncia que seran llistes amb la filosofia del 21-D. La candidatura de Carles Puigdemont «ja va ser així, transversal». «El que volem és omplir les llistes amb gent amb talent, gent bona», setencia.