L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha iniciat els treballs per tal d'instal·lar una passera en un punt del camí de ronda a Les Brucardes que ara queda tallat. El nou pas es fa per tal de salvar el desnivell existent i permetre que els vianants puguin realitzar la ruta en la seva totalitat.

Les obres, que s'han iniciat aquest mes de febrer, es troben en una primera fase consistent en la realització dels fonaments que subjectaran l'estructura metàl·lica. En els propers dies es procedirà a col·locar la passera amb l'ajuda d'un helicòpter i posteriorment es realitzaran millores de seguretat en diferents punts d'aquest mateix camí.

Aquesta passera metàl·lica tindrà uns 20 metres de llargària i unirà els dos punts de la via amb aquest pas elevat a uns 5 metres del terra. Fins ara les persones que feien senderisme per aquest punt del Bages no podien creuar degut al desnivell entre els dos costats del camí. La passera permetrà donar continuïtat, fet especialment rellevant ja que el camí forma part de la Via Blava -via que segueix els voltants del riu Llobregat-, i amb aquesta actuació es veurà millorada la seva continuïtat tenint en compte també una millora del recorregut paisatgístic.