La Festa de l'Arròs de Sant Fruitós de Bages ja ha esgotat el màxim de places per participar al concurs d'arrossos que s'organitza en el marc de la celebració, que té com a límit 20 colles participants. D'aquesta manera, a les 3.200 racions d'arròs que es reparteixen cal sumar-hi les 500 o 600 que també surten de les paelles dels diferents grups que participen al concurs.

El regidor de Cultura, Xavier Racero, assegurava ahir durant la presentació de la Festa de l'Arròs que davant la gran demanda per participar al concurs «hem de fer un punt d'inflexió per trobar solució a la participació de colles». Segons Racero, cada cop són més els grups que aposten «per fer-se el seu arròs» i «és un repte de la següent edició» donar resposta a aquesta demanda creixent. Enguany, el concurs d'arrossos té un jurat format pel cuiner amb estrella Michelin Jordi Llobet, el xef Marc Puig-Pey i la cuinera Pilar Purtí.

D'altra banda, seguint la tradició de fer un homenatge a parelles de la festa que van servir l'arròs a Sant Fruitós de Bages, enguany es farà un reconeixement a Ignasi Botifoll Altimiras i Montserrat Garcia Vera, que van fer-ho l'any 1968.