Segueix-nos a les xarxes socials:

Castellterçol reparteix més de 6.000 plats de la tradicional escudella

El brou s'ha cuinat en 26 calderes sobre brasa

Festa de l'Escudella de Castellterçol

9

Castellterçol ha complert amb escreix amb la tradició del dimarts després de Carnaval, quan serveix una escudella popular rememorant l'antic àpat dels pobres. En 26 calderes sobre brasa s'ha cuinat aquest dimarts el brou consistent, que ha permès servir uns 6.000 plats.

Castellterçol conserva molt arrelada aquesta tradició, documentada gràficament fa més de cent anys. Però ja des del segle XVI se celebrava cada any el dia avanç de la festa religiosa del dimecres de cendra, ja fos per recordar que la cuaresma era temps de dejuni i abstinencia, o bé perquè aquell dia molts pobres captaires feien estada al poble ja que podien fruir d'un plat calent i abundant.

Solament es va deixar de fer els anys 1937 i 1938, durant la Guerra Civil. El 1939 ja es va poder tornar a celebrar ja que l'exèrcit va deixar tot l'instrumental incloses les calderes, per tal poder fer la festa tal com s'havia fet sempre.

Aquest any s'han cuinat 60 litres de brou caldós cadascuna, i quatre calderes a part amb la carn magra de vedella, el pollastre i els condiments, que han anat bullint fins a repartir la carn a totes les calderes, ja passat el migdia i a la darrera mitja hora s'hi han posat els talls de botifarra negra i l'arròs i els fideus.

A la una en punt del migdia, mossèn Ramon Muntadas ha procedit a la benedicció de l'escudella, que tot seguit s'ha repartit entre els centenars de participants a la festa, de manera que amb un quart d'hora ha quedat tota distribuïda i encara n'ha faltat per satisfer els més tardans.

Prem per veure més contingut per a tu