L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages va posar en marxa ahir un servei de WC d'ús públic gratuït a l'entorn del Cobert del Batre, a la plaça de l'Onze de Setembre.

Es tracta d'una cabina prefabricada que estarà en servei les 24 hores del dia, i que l'Ajuntament de Sant Fruitós ha considerat necessària perquè aquest indret s'ha convertit en un punt neuràlgic del municipi, amb diverses activitats que s'hi desenvolupen al llarg de l'any i com a zona de passeig i esbarjo.

La cabina està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda, és espaiosa i disposa d'un vàter i d'una pica. Funciona amb un sistema d'autoneteja per tal de poder higienitzar la cabina de manera constant, la qual cosa implica una inversió menor en serveis de neteja manuals, i al mateix temps implica una major eficàcia en la higiene.

A banda d'això, a la cabina també es reposa el paper automàticament i té un sistema de seguretat i evacuació per poder facilitar la sortida d'alguna persona que pogués quedar-s'hi tancada o teniralgun problema que li impedís obrir la porta.

Pel que fa a l'impacte en l'entorn on s'ha ubicat la cabina, aquest nou servei té una aparença que encaixa amb l'espai on es troba per tal de reduir l'impacte visual.