L'aeròdrom de Sant Fruitós de Bages va viure ahir una jornada més concorreguda de l'habitual amb el Saltamos Festival que s'hi celebrava, coincidint amb el seu quart aniversari. Centenars de persones van aprofitar la jornada per visitar les instal·lacions i presenciar les diverses exhibicions aèries que es van organitzar al llarg de tot el dia.

Els núvols van fer la guitza a primera hora, però a mig matí l'aeròdrom ja era ben ple, fins al punt que el pàrquing es va col·lapsar i es van haver d'habilitar un parell de furgonetes que feien de taxi per transportar la gent que havia d'aparcar a la zona del polígon, a prop del cementiri.

La nuvolositat va obligar a retardar unes hores les exhibicions de la Patrulla Acrobàtica de Paracaigudisme de l'Exèrcit de l'Aire, i la pluja de divendres, que havia impedit els entrenaments previs, va aconsellar ahir suspendre les demostracions d'aterratge de paracaigudistes dins d'una diana. La resta d'activitats es van poder desenvolupar bé, amb una expectació especial pel 18 Way, una modalitat que consisteix a canviar de posició en dos punts diferents en plena caiguda. Ahir hi van participar 18 paracaigudistes, i van registrar el rècord estatal de salt seqüencial en aquesta modalitat.

També hi va haver exhibicions acrobàtiques amb paramotor a càrrec de David Tejeiro, i altres exhibicions de precisió i coordinació, a banda de formació tècnica de paracaigudistes, i activitats lúdiques per al públic, amb música, la presència de food trucks i sortejos de diversos regals a través de tiquets solidaris en benefici de l'Hospital de Dia d'Oncologia i Hematologia d'Althaia.