Segueix-nos a les xarxes socials:

La Fira Santpedor en flor posa al descobert cases emblemàtiques del poble

Els visitants van poder passejar pels onze espais ornamentats i gaudir d'una vintena d'activitats

La Fira Santpedor en flor posa al descobert cases emblemàtiques del pobleAJUNTAMENT SANTPEDOR

La Fira Santpedor en flor va celebrar amb èxit, aquest cap de setmana, la seva tercera edició i va aplegar un gran nombre de visitants que van passejar pels onze espais ornamentats entre cases emblemàtiques del poble, espais municipals i places i portals del barri antic. La proposta d'activitats, prop d'una vintena, també va ser tot un èxit i la visita guiada amb maridatge de vins va quedar plena tant en la sessió de dissabte com la de diumenge.

En aquesta edició, els col·laboradors i voluntaris van tornar a ser els grans artífexs per aconseguir transformar la fesomia del poble durant el cap de setmana. Com a novetat, van participar a la fira cases emblemàtiques del barri antic com són cal Bosch, cal Serafí, cal Ballaró i cal Venturós, que van mostrar durant el cap de setmana espais difícilment visitables la resta de l'any, i van posar en relleu el valor patrimonial d'aquestes cases ben preservades. Enguany, Santpedor Art i Creació (SAC) va ornamentar la plaça de l'Església amb una temàtica de reutilització d'electrodomèstics i es van poder veure neveres i microones com a testos improvisats lluint el color de les flors.

Veïns del poble van col·laborar ornamentant la rectoria amb un bosc en suspensió i també amb la participació de dues mules de fer-ro colat, amb carruatges ben florits. També es van guarnir espais emblemàtics com els arcs de l'Ajuntament o el Born.

A més de les ornamentacions florals, Santpedor en flor va ser un èxit de participació a les activitats paral·leles. Diumenge es va fer el dibuix d'una mandala col·lectiva i els mercats de la flor, de proximitat i el de la rampoina, dissabte i diumenge, van conviure a la plaça Gran amb un balcó photocall, on la gent es va fer fotografies per penjar a les xarxes socials. Entre les activitats hi va haver una exposició de bonsais i una altra d'espècies silvestres, tallers d'art floral japonès, teatre amb Clara del Ruste, música amb l'escola municipal de música i dansa amb l'escola de dansa de Castellnou.

Les propostes es van arrodonir amb un espai de tast durant tot el cap de setmana i una visita guiada per la història de les entrades guarnides maridades amb vi a càrrec de la historiadora Mireia Vila i l'enòloga Muns Garrober. Tot plegat, va tornar a situar la fira Santpedor en flor com un referent en aquest tema a la Catalunya central.

Prem per veure més contingut per a tu