13 de maig de 2019
13.05.2019

La Fira dels Matiners d'Avinyó sorprèn amb escenes dinàmiques

El certamen que recrea el combat entre l'exèrcit carlí i l'isabelí obre nous espais d'escenificació

13.05.2019 | 00:22
La Fira dels Matiners d'Avinyó sorprèn amb escenes dinàmiques
Un grup de veïnes del poble van vestir-se de trementinaires i van passejar pels carrers interactuant amb el públic

Un viatge a la vida social d'Avi-nyó a mitjan segle XIX. Aquesta era la sensació dels visitants que ahir trepitjaven el poble per conèixer la Fira dels Matiners. Un certamen anual en el qual els veïns recreen el Combat d'Avinyó, entre l'exèrcit carlí i l'isabelí l'any 1848. Enguany el dinamisme va agafar força i es podien veure personatges bellugant-se pels car-rers. Alhora, portals antics o edificis modernistes com ca l'Abadal es convertien en un escenari. El públic sentia que cada detall i cada racó evocava el fet històric.

La flaire de les flors i les herbes que les trementinaires duien als cistells s'estenia pels carrers d'Avinyó. «Voltar pels carrers i interactuar amb el públic és genial», comentaven les veïnes vestides de trementinaires, que temps enrere es dedicaven a la recol·lecció d'herbes remeires. Pels carrers, també passejaven tres monges que esbroncaven aquells que anaven desabrigats. «L'any passat representàvem una escena estàtica però, en canvi, aquest any ens movem pels carrers i el públic riu més», explicava Núria Llobet, guarnida de monja.

L'alcalde d'Avinyó, Eudald Vilaseca, apuntava que un dels objectius de la fira és aconseguir que el públic se senti partícip de la història. «Per aquest motiu hem reforçat les escenes itinerants i hem obert les portes d'espais emblemàtics», destacava.

L'obertura dels jardins de ca l'Abadal com a espai escènic es va convertir en un dels atractius de la fira. També, antics portals i cellers d'Avinyó que es convertien en una escola, una barberia o una llar captaven l'atenció del públic. L'alimentació de proximitat va tenir un espai a la casa pairal de cal Verdaguer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2020 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2019/20