El fotògraf i activista cultural Jordi Largo va rebre ahir la Medalla de Sant Vicenç de Castellet 2019, després d'imposar-se en una votació popular a Juliana Santamaria, creadora de l'Associació de Familiars de Malalts Mentals del Bages, i l'exalcalde i metge Joan Manel Garcia. Un total de 444 persones van emetre el seu escrutini al llarg del mes de maig tant de forma presencial en una urna com a través de la web municipal.

L'auditori M. Carme Grauvilardell es va omplir en l'acte que va tenir lloc ahir al migdia, en plena festa major, per donar a conèixer el nom del guanyador de la medalla. Un reconeixement que, en els anys anteriors, van rebre Josep Gomariz, fundador i president de la Penya Blaugrana de Sant Vicenç de Castellet; Manel Garcia Yugüero Mana, a títol pòstum, per la seva trajectòria de 36 anys al cos de la Policia Local; i, l'any passat, l'esportista Amaia Valentín. En la darrera edició també es va atorgar la Medalla Extraordinària al científic Ramon López de Mántaras, un pioner en el camp de la intel·ligència artificial.

Jordi Largo va néixer el 1981 a Sant Vicenç de Castellet i, com va destacar l'organització del certamen, és un amant de la natura, la cuina i la fotografia. Extreballador de Regió7, des del 2014 es dedica al seu estudi fotogràfic.

Largo, que el 1999 va superar una greu malaltia, també destaca per la seva implicació altruista en nombroses entitats culturals de Sant Vicenç de Castellet. Un bagatge que, unit al seu tarannà optimista i vital, el va fer mereixedor de la Medalla.

El vencedor, parc en paraules i profús en agraïments, i molt sol·licitat a l'hora de les fotografies, va mostrar la seva sorpresa, ja no pel fet d'haver obtingut el guardó sinó perquè va ser un dels tres nominats. Per la seva part, l'alcaldessa, Adriana Delgado, va destacar que els valors del premi són la generositat, l'empatia i l'estima pel poble dels qui el reben.

Com a preludi de l'anunci de la persona guanyadora de la Medalla de Sant Vicenç, a l'auditori de l'Espai Ateneu dos alumnes de l'escola municipal de música van oferir una peça. La cantant Jana Caballo i el teclista Joan Miranda van interpretar el tema Vestida de nit, de Sílvia Pérez Cruz.