L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages continua el programa de cessió, de forma temporal, de les parcel·les que no estan ocupades als horts de la Sagrera-Riu d'Or per tal de fer-hi conreus. En aquesta nova edició la iniciativa dels horts socials, que es va engegar ara fa 2 anys amb 22 parcel·les disponibles, modifica els requisits per accedir-hi.

D'una banda, als sol·licitants que tinguin 65 anys o més no se'ls demanaran condicions econòmiques i els sol·licitants d'entre 18 i 64 anys hauran d'acreditar estar empadronats al municipi almenys fa 1 any i no tenir a la seva disposició en propietat, lloguer o cessió, terrenys de conreu. Entre tots els interessats que compleixin aquests requisits es valoraran les condicions econòmiques de la unitat familiar per prioritzar les persones amb un grau més alt de risc d'exclusió social.

Els horts se cediran als interessats per un període de 2 anys agrícoles, finalitzant el 31 d'octubre de l'any de venciment. Les parcel·les que es posen a disposició de la ciutadania tenen una superfície de 82 m2 cadascuna. Els interessats en optar a un dels horts disponibles poden dirigir-se a l'àrea d'Atenció a la Ciutadania (carrer Padró, 74) per tal de cursar la sol·licitud o rebre més informació.