L'escola Monsenyor Gibert i la llar d'infants Les Oliveres de Sant Fruitós de Bages disposaran de calefacció i d'aigua calenta a través d'una caldera de biomassa que funcionarà amb estella de fusta. Aquesta caldera s'ubicarà en un lateral del pati de l'escola, dins una edificació degudament protegida i amb una estètica adequada amb l'entorn, i donarà servei als dos equipaments, segons han informat fonts municipals. Els treballs per instal·lar el nou sistema començaran dilluns vinent.

Les obres, que s'iniciaran aquest dilluns vinent i que és previst que finalitzin a mitjan mes de març, comportaran l'aixecament de la vorera del carrer del General Prim, que toca a l'escola i, per tant, els vianants s'hauran de desplaçar per la vorera del davant. Durant el període de vacances escolars de Nadal és previst executar els treballs, que comportaran l'aixecament del carrer de Les Oliveres per tal de no afectar les entrades i sortides dels recintes escolars.

La primera mesura que es farà abans de l'inici de les obres serà la col·locació d'una doble tanca protectora en l'espai del pati on es duran a terme els treballs per tal d'assegurar la màxima seguretat per als infants.

La caldera de biomassa substituirà les calderes elèctriques encarregades de generar, fins ara, l'aigua calenta i la calefacció que consumien aquests dos centres educatius. El combustible que s'utilitzarà per alimentar aquest tipus de caldera serà l'estella. La nova caldera de 400 KW que donarà servei als dos centres educatius és finançada per la Diputació de Barcelona a través dels fons europeus FEDER, i el seu cost és de 308.377 euros.

Se suma a les dues ja existents

Sant Fruitós de Bages ja disposa de dues calderes que funcionen amb biomassa. N'hi ha una al pavelló d'esports, que es va instal·lar l'any 2015, i n'hi ha una altra al camp de futbol, que va entrar en funcionament la temporada passada.