L'Ajuntament de Navàs té tres opcions sobre la taula per a la construcció de l'edifici del futur nou institut, que des de la seva creació està ubicat en barracons al costat del complex de piscines l'Eix. Segons van explicar l'alcalde, Salvador Busquets, i els regidors Genís Rovira i Marta Manubens en una reunió organitzada per l’AMPA de l’Institut Escola Sant Jordi, dues de les possibilitats passen per alçar el nou equipament en espais annexos de la mateixa escola (de manera que es plantejaria com una ampliació), però el consistori no tanca totalment la porta a la que va ser la primera idea, plantejada ja fa anys, de fer-lo en un terreny adjacent al Pavelló Blau, tot i que no és la que agrada la conselleria d'Ensenyament de la Generalitat.

Segons van concretar els representants de l'Ajuntament, actualment per part del departament hi ha sobre la taula una opció central que és la d'alçar el nou edifici al darrera de l’actual escola Sant Jordi, ocupant-ne un dels patis, mentre que descartara el terreny situat al costat del pavelló, del que en el seu moment l'Ajuntament ja en va fer cessió. L'argument del departament, segons va l'explicar l'executiu local amb la reunió organitzada per l'AMPA, és que totes les noves construccions es projecten adossades a les escoles existents per facilitar el projecte educatiu del centre. Des de l’equip de govern, però, es va deixar clar que no tanquen cap opció (per tant, aquesta del costat del pavelló la manté oberta) i que, a més, està treballant per una tercera. En concret, aquesta passaria per arranjar la pista Sant Jordi (al costat del recinte de l'escola) per tal que, a sobre, s’hi pugui encabir el nou edifici. Aquesta, segons destaca el govern navassenc, seria una proposta que mantindria els patis. De tota manera, es va deixar clar que està un estat encara per madurar.

En la trobada també es va parlar de les fonts de finançament que s'han proposat des del Departament, sempre a l’espera que s’aprovin els pressupostos de la Generalitat, i que passen perquè l’Ajuntament assumeixi una part del cost de les obres o del projecte executiu d’aquestes, un cost que seria retornat per la Generalitat mitjançant anualitats per determinar. Tot plegat, però, es va deixar clar que estava en un estat molt primigeni.