Sant Vicenç de Castellet iniciarà dimarts vinent, dia 7 de gener, les obres per reordenar la circulació de vianants i vehicles al pas per sota de la línia dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, en el punt que separa la plaça del Pi de la plaça de la Generalitat.

La via passa per aquest punt per damunt d'un pont de tres arcades, que a la base queden a nivell de les dues places. Els treballs previstos consistiran a obrir el pas per l'arcada central al trànsit de vehicles, mentre que s'habilitarà com a vorera exclusivament per a vianants una de les arcades laterals, per on fins ara circulen els cotxes.

D'aquesta manera, segons han destacat fonts municipals, s'aconseguirà la continuïtat amb la vorera que passa per davant del supermercat Bon Preu i que porta a l'àrea d'aparcament de Cal Soler.

Es preveu que les obres tinguin una durada de dues setmanes. Mentre es portin a terme els treballs es preveu que hi haurà incidències puntuals en el trànsit. En aquest sentit, les mateixes fonts han avisat que, tot i que es vetllarà perquè es mantinguin els dos sentits de circulació, en alguns moments caldrà tallar totalment el pas per maniobres. S'aprofitarà a més a més l'asfaltat per tapar un forat pronunciat que hi ha a la sortida de la gasolinera del Bon Preu.

Els contenidors que hi ha actualment sota l'arcada central, que és la que s'habilitarà al pas de vehicles, es traslladaran la plaça del Pi, i afectaran algunes places d'aparcament. Fonts municipals han subratllat que aquesta actuació té un objectiu estratègic de millora de la mobilitat a peu al centre urbà del municipi. La reordenació del trànsit en aquest punt permetrà crear un itinerari comercial i que els vianants i potencials clients puguin accedir d'una forma més fàcil i atractiva al comerç local des de l'aparcament de Cal Soler i el Bon Preu. La previsió és, més endavant, enfortir aquest itinerari com a porta d'entrada al centre urbà i comercial amb se-nyalització.