04 de febrer de 2020
04.02.2020

El cinema és el fil conductor de la Festa Major d'Hivern de Navarcles

El programa d'actes es reparteix entre tots els caps de setmana d'aquest mes de febrer

03.02.2020 | 23:02
Un assaig de La Febrada, que es podrà veure els dies 14, 15 i 16 de febrer

Navarcles es transformarà en «un poble de pel·lícula» per celebrar la Festa Major d'Hivern. El cinema centra bona part del programa de la festa, que ha repartit els actes entre tots els caps de setmana del mes de febrer. La programació, que creix en activitats, presenta novetats, sense deixar de banda els actes que ja han esdevingut tradicionals.

El canvi de format s'ha fet, segons la regidora responsable, Nereida Berruezo, «amb la idea d'esponjar totes les activitats perquè no se solapin, tenint en compte que aquest any han crescut perquè hi ha més entitats que hi participen» i que aquest mes hi ha altres activitats com el carnaval.

El fil conductor del programa de la Festa Major d'enguany serà «Navarcles, un poble de pel·lícula». Al seu voltant giraran molts dels actes, com la tradicional obra de teatre de La Febrada, que amb un clar to d'humor relata com un grup de navarclins busquen protagonisme davant la imminent arribada d'una coneguda directora de cinema que vol rodar, a Sant Benet de Bages, un capítol de la sèrie Bandolers dedicat al llegendari i popular Capablanca. Escrita per Joan Antoni Fernández, dirigida per Sebastià Puig i organitzada pel Grup de Teatre de Navarcles, porta per títol El bandoler Capablanca fa nit a Sant Benet i es podrà veure el 14 de febrer, festivitat de Sant Valentí, el 15 i el 16.

Dins l'òrbita del cinema també s'ha programat un taller de vídeo amb mòbil adreçat a joves que vulguin crear la seva pròpia pel·lícula, un maridatge de cerveses i pel·lícules, un Ral·li Fotogràfic enfocat al cinema, una sessió de contes de pel·lícula i el col·loqui sobre El Cineclub Navarclí, un acte de memòria històrica en què els artífexs d'aquesta entitat explicaran la tasca que van dur a terme durant la dictadura.

El programa presenta novetats sense tocar la columna vertebral d'una Festa Major. Així, a banda de La Febrada, hi ha altres actes tradicionals com la 30a Mostra Artística Marcel·lí Monrós d'artistes navarclins o la 38a Trobada de Gegants. Al seu costat, conviuran noves propostes, com l'Escudellada Popular o l'espectacle de circ El viatge al país dels blancs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya