L'escola Monsenyor Gibert i la llar d'infants Les Oliveres de Sant Fruitós de Bages disposaran aquesta primavera de calefacció i d'aigua calenta a través d'una caldera de biomassa que funcionarà amb estella de fusta. Aquesta caldera s'ubicarà en un lateral del pati de l'escola, dins una edificació degudament protegida i amb una estètica adequada amb l'entorn, i donarà servei als dos equipaments. Ara han començat els treballs de construcció de l'espai que allotjarà una caldera de biomassa que produirà calor i que alimentarà els sistemes de calefacció i d'aigua calenta de l'escola pública de primària Monsenyor Gibert i també de la la llar d'infants Les Oliveres. La previsió és que el nou equipament pugui entrar en funcionament durant el mes d'abril.

La caldera que s'instal·la a Sant Fruitós de Bages té 400 kW de potència, tindrà un consum previst 404.386 kWh anuals amb una estimació de reducció d'emissions de 79,6 tones de CO2. El cost d'execució del projecte és de 255.757 euros.

La caldera de biomassa substituirà les calderes elèctriques encarregades de generar, fins ara, l'aigua calenta i la calefacció que consumien aquests dos centres educatius. El combustible que s'utilitzarà per alimentar aquest tipus de caldera serà l'estella. La nova caldera és finançada per la Diputació de Barcelona a través dels fons europeus FEDER.

Sant Fruitós de Bages ja disposa de dues calderes que funcionen amb biomassa. N'hi ha una al pavelló d'esports, que es va instal·lar l'any 2015, i n'hi ha una altra al camp de futbol, que va entrar en funcionament la temporada passada.