El restaurant gastronòmic L'Ó ha renovat la bona feina de la seva cuina, amb la renovació del reconeixement Sol de la guia Repsol que es va fer públic aquesta mateixa setmana.

El Sol Repsol és un guardó atorgat per la prestigiosa guia Repsol que recull els millors restaurants de l'estat espanyol premiant-ne la seva excel·lència culinària i la cuina d'avantguarda. A Catalunya hi ha 55 restaurants amb la distinció d'un Sol i L'Ó és l'únic restaurant del Bages en aquesta categoria.

La renovació d'aquest reconeixement se suma a la revalidació el passat novembre de l'estrella Michelin que el restaurant gastronòmic L'Ó té des de l'any 2013. L'estrella Michelin i el Sol Repsol són actualment els dos màxims reconeixements existents en l'àmbit de la gastronomia.

Gastronomia basada en la tradició i l'entorn

L'equip de L'Ó, amb el xef Ivan Margalef al capdavant de la cuina i la sommelier Irene Cozas al capdavant de sala, proposa una cuina basada en la tradició i els productes de proximitat, però posant l'accent en tècniques d'avantguarda, una bona presentació i un bon servei. La voluntat del restaurant és oferir una cuina d'autor creativa però reconeixible. Arrelada al territori i als productes de temporada, així com a l'entorn tangible i intangible. Una proposta ambiciosa però connectada amb la gent.

L'entorn del monestir de Sant Benet té una forta influència en el projecte que s'abasteix en part dels productes d'agricultura ecològica i de proximitat dels horts de Món Sant Benet, gestionats pel projecte cooperatiu Mans de la Fundació Catalunya La Pedrera.

L'aposta per una carta de vins de qualitat i la feina en promoció del vi català han fet valedor a L'Ó de premis i reconeixements (com el Premi Cartaví 2019) i cita obligada en les rutes d'enoturisme de la zona.