La tercera edició de la Fira de la Mongeta de Castellfollit del Boix, que tindrà lloc del 22 al 26 d'octubre, seguirà posant en valor les propietats de l'apreciat llegum bagenc, però ho farà en una edició que s'ha reconvertit en format virtual a causa de la situació sanitària. El web mongetadecastellfollit.cat, que s'ha obert amb antelació a la fira i es mantindrà disponible després de la celebració, és el principal aparador de l'esdeveniment. L'objectiu és que el portal sigui un punt de referència al voltant d'aquest producte agroalimentari únic i autòcton, amb informació sobre la mongeta, la seva cuina i les persones productores de la zona.

L'edició d'enguany té novetats, com ara l'estrena del videoreportatge Llavors d'or blanc, que posa en relleu les persones que hi ha darrere del cultiu, la cuina i la preservació de la mongeta a Cas- tellfollit del Boix. L'estrena està programada per al 24 d'octubre a les deu del matí. Després hi haurà la xerrada Aprèn més coses de la mongeta, d'Ana Rivera, de la Fundació Miquel Agustí, entitat que ha treballat en un projecte per a la millora genètica de la varietat tradicional de mongeta, i Suma't al canvi, consumeix local, a càrrec de Núria Serena de la cooperativa de desenvolupament local Raiels.

L'activitat Tasta-la i recorda'ns, que ofereix el regal d'una cullera de boix artesana a qui tasti la mongeta al restaurant Ca l'An- dorrà el dia 24, és un altre dels atractius de la fira. A causa de la situació sanitària, el restaurant de Castellfollit del Boix oferirà una proposta per emportar-se a tots aquells interessats a tastar-la. A més, se sortejaran 10 culleres de boix artesanes a qui compri mongeta a les produccions locals participants entre els dies 22 i 25 d'octubre.

D'aquesta manera, no només s'impulsa el consum local, sinó que també s'aconsegueix que les persones s'emportin un record palpable a casa.

Les produccions es podran trobar del 22 al 26 d'octubre al web firesvirtuals.cat, on hi haurà la mostra de parades de la fira, agroalimentàries i artesanes.