Segueix-nos a les xarxes socials:

Castellgalí congela els tributs municipals per tercer any consecutiu

El consistori bonifica al 50% els béns immobles que instal·lin nous sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinents del sol

Per tercer any consecutiu, l'equip de Govern de Castellgalí ha optat per mantenir congelats tots els tributs municipals "amb la voluntat de no traslladar més pressió fiscal a les famílies durant el 2021, especialment en el context de crisi global que patim per la covid-19", segons han destacat fonts municipals.

La decisió, aprovada em el darrer ple municipal, va acompanyada també, d'una rebaixa del 50% la quota íntegra de l'impost de béns immobles (IBI) per a aquells propietaris d'habitatges i locals que instal·lin plaques fotovoltaiques destinades a l'autoconsum elèctric.

Les ordenances i tributs aprovats ara entraran en vigor a partir de l'1 de gener del 2021 i la congelació afecta tant a l'esmentat IBI com a l'impost sobre activitats econòmiques (IAE), les llicències d'obres, la taxa d'escombraries i l'impost sobre vehicles de tracció mecànica. Tampoc s'apujaran les taxes de l'escola bressol i del cementiri.

La bonificació del 50% de l'IBI va destinada exclusivament per als propietaris que optin per contribuir a millorar la despesa energètica i instal·lin nous sistemes tèrmics que reaprofitin l'energia provinents del sol. Serà requisit indispensable que les instal·lacions que incloguin col·lectors fotovoltaics disposin de la corresponent homologació de l'administració competent i que els sistemes instal·lats ho siguin única i exclusivament per a l'autoconsum del propi immoble.

La bonificació màxima per immoble no superarà el valor del 50% de la quota íntegra. En el cas d'habitatges plurifamiliars que tinguin una instal·lació d'autoconsum amb energia solar fotovoltaica per subministrar electricitat als elements comuns, la bonificació serà del 5% sobre la quota íntegra per a cadascun dels habitatges vinculats.

Per gaudir de la bonificació, cada propietari haurà de presentar una sol·licitud davant la hisenda municipal amb la documentació pertinent.

Prem per veure més contingut per a tu