El Consell Comarcal del Bages promou una oferta de lleure per a 200 infants i adolescents d'entre sis i setze anys del territori en situació de vulnerabilitat social. La iniciativa Educovida arriba a tretze municipis del Bages a través dels seus respectius Serveis d'Intervenció Socioeducativa en què es planteja que els participants adquireixin una major socialització, sentit de la responsabilitat i cura d'un mateix i cap els altres i reforcin la seva autoestima a través de la programació d'activitats lúdiques.

El projecte programa fins al mes de maig sessions de percussió corporal, iniciació al ioga i tècniques de relaxació, dansa, cant, teatre social, jocs tradicionals i orientació a la natura, entre d'altres. Les sessions es realitzen setmanalment als tretze centres oberts i aules socioeducatives de la comarca. La consellera de l'Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d'Igualtat, Àdria Mazcuñán, apunta la importància del projecte per al territori en què "la resposta dels infants i adolescents és molt positiva, així com la valoració que en fan les educadores socials".

Seguretat i valoració com a servei essencial

El servei de dinamització en el lleure, considerat essencial segons les directrius del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya segueix les seva activitat, vetllant l'atenció socioeducativa a aquests infants i adolescents i garantint la seva seguretat. En el seu desplegament se segueixen totes les recomanacions en matèria de prevenció i seguretat del PROCICAT establerts en el marc de la situació de pandèmia.