Alèxia Martínez Laste, el primer nadó que ha nascut aquest 2021 al Bages, es va convertir en un regal d'aniversari per a la seva mare, l'Elena, en néixer just el mateix dia que ella, l'1 de gener, amb 28 anys de diferència.

La santpedorenca és la primera filla de l'Elena i l'Alfredo. Ahir, encara des de l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, ell explicava a Regió7 que a la mare li havia fet «molta il·lusió» aquesta coincidència d'última hora en la data. L'Alfredo comentava que inicialment esperaven que la nena nasqués uns dies abans, durant el mes de desembre, però el part es va anar retardant. I, de fet, l'Alèxia es va fer pregar molt, ja que la seva mare va ingressar el dia 31 de desembre a les 8 del matí a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa perquè li fessin una inducció al part.

El pare també afegeix que tot «semblava que anava molt lent», i de fet el part es va allargar perquè la petita no va néixer fins a l'endemà, l'1 de gener, a les 21.53 h. A part de néixer el mateix dia que la seva mare, també de forma inesperada pels pares, l'Alèxia es va convertir en la primera bagenca d'aquest 2021. Quan va néixer, la petita pesava 3,070 quilos.

Aquest 2021, però, el primer naixement de la Catalunya Central va tenir lloc a l'Hospital d'Igualada quan passaven 16 minuts de la mitjanit de l'1 de gener. Aquest primer nadó va ser l'Arnau Artero Gras, fill de la Iris i el Juan Manuel, veïns de Vilanova del Camí. A Martorell hi va néixer el primer nadó de la regió sanitària metropolitana sud. En aquest cas va ser una nena, l'Alejandra, filla de la Manuela i l'Edgar, que són veïns d'Abrera. El naixement va tenir lloc quan faltava un minut per a la una de la matinada.

Els nadons que han nascut a partir de l'1 de gener d'enguany arriben a més amb un regal sota el braç per al pare, i és que el permís per paternitat s'amplia fins a 16 setmanes.

D'aquesta manera, s'equiparen els permisos dels dos progenitors, que a més a més són amb el 100% del salari i de forma intransferible, és a dir, que un progenitor no pot cedir setmanes a l'altre.