Sant Fruitós de Bages ha tibat enguany de les xarxes socials per commemorar el Dia Internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust amb l'encesa d'una espelma com a acte simbòlic que s'ha difós per Internet. Cada 27 de gener es recorda l'efemèride de l'alliberament del camp d'extermini d'Auschwitz i dels milions de persones assassinades pel nazisme per la seva pertinença a la comunitat jueva.

Enguany, a causa de la pandèmia de la covid-19 no s'han pogut realitzar els diferents actes presencials que any rere any es duen a terme arreu del món. Sant Fruitós tampoc ho ha pogut fer, però des de l'Ajuntament s'ha procedit aquest dimecres a fer l'encesa de l'espelma des de la plaça del Ressorgiment en memòria de totes les persones que van perdre la vida.

L'Ajuntament anima els veïns a seguir el mateix exemple. Això vol dir encendre la seva pròpia espelme, fer-se una fotografia i penjar-la a les xarxes amb els hashtags #HolocaustMaiMés, #SiguesLlumEnMigdelaFoscor, #BeTheLightinTheDarkness #XarxaMaiMés.