10 de febrer de 2021
10.02.2021
Regió7

Cardona inicia els plans d'ocupació i formació del programa «Treball als barris»

Una tècnica d'habitatge s'incorpora a l'Ajuntament per dinamitzar la borsa i comença la formació de manteniment i rehabilitació d'espais públics

10.02.2021 | 11:53
Una de les tasques del pla és la de manteniment d'espais

L'Ajuntament de Cardona ha iniciat, durant aquest mes de febrer, els plans d'ocupació i de formació del programa Treball als barris. Els plans s'emmarquen dins del programa d'experiència laboral, i tenen com a objectiu la contractació laboral de persones treballadores en situació d'atur, per tal que puguin adquirir experiència professional i millorar la seva ocupabilitat, mitjançant la realització d'obres i serveis d'interès generals i social.

A més, a inicis de mes es va incorporar una tècnica d'habitatge per a desenvolupar les tasques de dinamització i impuls de la borsa d'habitatge del nucli antic de Cardona durant 9 mesos. Aquest pla d'ocupació ja es desenvolupa des de fa tres anys per a dinamitzar aquest servei municipal.

Des de l'1 de febrer també s'estan formant un total de vuit persones en el curs de manteniment polivalent i rehabilitació d'espais públics, d'una durada de 100h, i dut a terme per l'Empresa d'inserció social Rivuerd. Aquesta formació té per objectiu millorar l'ocupabilitat i les competències dels participants i dóna coneixements en electricitat, jardineria i construcció. Al finalitzar la formació, 6 de les persones participants seran contractades durant 8 mesos per formar part de la Brigada Municipal de l'Ajuntament de Cardona. La contractació es realitzarà el mes de març, juntament amb la contractació d'un tècnic per a la coordinació de les actuacions i que també formarà part de la Brigada durant els mateixos mesos.

Ja des de finals de l'any passat, l'Ajuntament de Cardona compta amb una tècnica d'ocupació per coordinar, gestionar i dur a terme les accions previstes dins el programa de Treball als Barris. Aquesta persona és contractada per l'Ajuntament, treballant dins de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona per estar al càrrec del Servei Connectem, entre d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya