Segueix-nos a les xarxes socials:

Sallent proposa unes Enramades col·lectives en un únic espai

L'organització, que l'any passat pràcticament va limitar la festa a guarnir balcons per la covid, la vol recuperar concentrant-la al passeig 1 d'Octubre

Sallent proposa unes Enramades col·lectives en un únic espaiARXIU/ Q.C.

Si les circumstàncies ho permeten, l'associació Amics de les Enramades de Sallent vol tornar a celebrar la festa al carrer que no va poder fer l'any passat, però amb mesures, i per això planteja un treball conjunt entre tots els veïns implicats per guarnir el passeig 1 d'Octubre, al parc municipal Pere Sallés. Es tracta «d'unificar els disset espais que s'engalanen habitualment i fer-ne un de sol prou ampli per evitar aglomeracions», apunta la presidenta de l'entitat organitzadora, Mari Calvo, que confia poder tirar endavant la proposta, que se celebrarà del 3 al 7 de juny.

L'entitat ja ho ha parlat amb l'Ajuntament i ara es vol consensuar el format «amb els enramadors habituals i altres veïns» que s'hi vulguin sumar, diu Calvo, que proposa un treball «senzill», monotemàtic, i a base de molt material reciclat que es pugui anar preparant a casa. «Es tracta de fer-ho fàcil, i si unim esforços a l'hora de repartir la feina, comprar el material i elaborar-lo, ens hi ajudarà», afegeix.

I és que, més enllà de les possibles aglomeracions que hi pugui haver per veure les Enramades, en el context actual es volen evitar els riscos que té preparar-les, o sigui les trobades entre veïns per treballar plegats, normalment als vespres i amb molta presència de gent gran, apunta Calvo. Per això, també es planteja desconcentrar el guarniment que se solia fer durant el vespre i la nit prèvia al dijous de corpus, i començar-lo a col·locar dies abans tenint en compte que el passeig 1 d'Octubre és en un recinte tancat, i això ho fa més factible que no pas quan s'engalanen diversos carrers per separat. Calvo considera que aquest és l'emplaçament «ideal», entre altres coses perquè permet establir un circuit d'entrada i sortida, «i és lluny de bars i botigues», la qual cosa «convida a visitar les Enramades i marxar», i si cal es pot controlar l'accés perquè es tracta d'un espai a l'aire lliure però tancat.

Els Amics de les Enramades confien que amb la proposta d'enguany la festa pugui tenir un format semblant a l'habitual. L'any passat, en plena desescalada, es va reduir pràcticament a l'engalanament de balcons a nivell particular (aquest any també es farà), i a activitats a través de les xarxes.

L'Ajuntament preveu muntar actes paral·lels a l'aire lliure

A banda del guarniment del passeig 1 d'Octubre i de balcons i finestres que plantegen els Amics de les Enramades, l'Ajuntament de Sallent preveu desplegar, si es pot, la programació d'activitats que tenia contractada per a l'any passat i que no va poder celebrar. Serà en espais a l'aire lliure encara per concretar, i respectant les mesures que calgui, assegura el regidor de Cultura i Festes, Diego Miranda.

Entre les principals propostes destaquen el concert (possiblement sense ball) de la Selvatana la tarda i nit de dijous, i el d'Hotel Cochambre, l'endemà. Dissabte es preveu un homenatge als 75 anys de l'orquestra Rosaleda, fundada a Sallent i que s'havia de fer l'any passat, i una batucada, si és possible itinerant, amb Sound de Secà. Per a diumenge hi ha previst un concert infantil amb El Pot Petit, i un espectacle de l'humorista Peyu. Enguany seria el torn de la representació biennal del Retaule dels Embotits, que no es farà perquè no s'haurà pogut assajar.

Prem per veure més contingut per a tu