El Consell Comarcal del Bages ha tramitat durant els darrers mesos d’enguany al voltant d’un centenar d’ajuts per al pagament del lloguer de persones majors de 65 anys de la comarca que es troben en risc d’exclusió social.

Per poder portar a terme aquestes accions, l’Oficina de Rehabilitació i Habitatge ha aconseguit un benefici global de 203.549 euros, que han servir per poder destinar a les famílies de la comarca que s’han acollit a aquests ajuts durant la convocatòria corresponent a l’any 2021. El total, aquesta oficina ha tramitat 144 sol·licituds, de les quals n’hi ha hagut 108 que han resultat favorables.

L’import mensual de la subvenció, que ha atorgat el Departament de Territori de la Generalitat, és d’un màxim de 200 euros i un mínim de 20 per a cada una de les sol·licituds.

El conseller de l’àrea de Joventut i Habitatge del Consell Comarcal del Bages, Enric Forcada, ha destacat la importància de poder portar a terme «una convocatòria que ajuda les persones grans que tenen més dificultats per poder accedir a un habitatge de lloguer», tenint en compte que mecanismes d’aquest tipus permeten a aquest col·lectiu poder disposar «d’un suport que esdevé fonamental».