Els tallers de sensibilització i convivència que promou el Consell Comarcal del Bages han comptat amb la participació de prop de 700 joves d’entre 16 i 18 anys aquest curs al territori. Les sessions s’han fet a través d’internet a causa de la situació de pandèmia, però han permès continuar la feina de sensibilització per ajudar a fer front al racisme i afavorir el respecte a la diferència i a la igualtat entre cultures, generacions i gèneres.

Les sessions conduïdes per la Fundació Akwaba, amb el suport de la Diputació de Barcelona, han promogut la cohesió social i la convivència en la diversitat a partir dels tallers Todos tenemos la Sangre Roja i La Batalla Final. El primer ha girat al voltant d’un curtmetratge en què es denuncien els tractes discriminatoris i el segon taller ha permès fer una mirada a situacions de violència i racisme a través de la història de la música. Els joves migrats del centre de Sant Martí i els que formen part del projecte Treball i Formació també han pogut participar de les sessions de formació.

Novetats a partir del setembre

El proper curs 2021-2022 es programarà el taller I tu, qui ets? conduït per ImpactaT, en format de teatre fòrum per reflexionar sobre la convivència ciutadana. També comptarà amb el suport de la Diputació de Barcelona.