Segueix-nos a les xarxes socials:

Cardona ja treballa per la festa major, que l’any passat va haver de suspendre

L’organització ultima un programa adaptat, però amb voluntat d’incloure-hi el corre de bou, concerts i balls de cultura popular, del 10 al 14 de setembre

Cardona ja treballa per la festa major, que l’any passat va haver de suspendre

Si res no ho impedeix, el corre de bou tornarà aquest setembre a Cardona, juntament amb els tradicionals Balls de l’Àliga i de Bastons, els concerts, i altres activitats que es puguin adaptar a les mesures sanitàries que imposi el context sanitari del moment. Aquest és el planejament amb què treballen l’Ajuntament i les comissions organitzadores de la festa Major, que se celebrarà del 10 al 14 de setembre, i que es disposen a recuperar enguany una proposta que s’acosti el màxim possible a la celebració habitual, després del parèntesi de l’any passat en què la pandèmia ja va deixar el poble sense la seva cita festiva més emblemàtica.

El programa s’ha d’acabar de tancar i no es detallarà fins a final d’agost, entre altres coses a l’espera de veure com evoluciona la pandèmia. Tanmateix, hi ha la voluntat màxima de tirar endavant tot allò que sigui possible, i aquesta mateixa setmana ja s’ha començat a habilitar l’espai de davant l’Ajuntament on s’instal·larà la tradicional plaça de bous on se celebraran les diverses sessions del corre de bou i altres actes propis de la festa.

Segons ha informat l’ajuntament, a dia d’avui les previsions són que es puguin celebrar els actes principals i més emblemàtics de la festa i que, a banda del corre de bou, també inclou el Balls de l’Àliga i el Ball de bastons, així com tallers, activitats infantils i concerts per al jovent, si bé estaran condicionats a les mesures que s’imposin, entre altres coses, amb la previsió que tots els actes hagin de finalitzar abans de 2/4 d’1 de la nit.

Per altra banda, també es prepara un sistema de reserva prèvia en aquells actes de major assistència, tenint en compte que hi haurà una capacitat limitada i seients preassignats. Al corre de bou, per exemple, hi haurà un control d’accés a la plaça i una limitació de l’aforament a peu de plaça. En alguns casos també es preveu la venda d’entrades amb preus populars que, igual com es farà amb el sistema de reserva prèvia i amb els detalls de la programació final, s’informarà properament a través de la web municipal i també de les xarxes oficials de l’Ajuntament.

L’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, aposta «per celebrar la Festa Major malgrat la situació pandèmica i tenint cura de totes les mesures sanitàries, combinant la cultura i el sentiment local de la festa amb la seguretat». L’any passat, degut a la pandèmia, la celebració es va limitar a una programació cultural amb una vintena d’actes tot el setembre, i en aquest sentit, Estruch apunta que «després d’un any i mig molt complicat, i tot sabent que és una aposta provisional, cal tornar lentament a la normalitat».

Prem per veure més contingut per a tu