Segueix-nos a les xarxes socials:

Manel Gasch i Hurios, nou abat de Montserrat

La comunitat benedictina ha escollit aquest dimecres el successor de Josep M. Soler

Manel Gasch i Hurios, nou abat de MontserratMonestir de Montserrat

La comunicat benedictina de Montserrat ja ha escollit nou abat. El pare Manel Gasch i Hurios és l'encarregat d'agafar les regles del Monestir de Santa Maria, fins avui a mans de Josep M. Soler. L'elecció s'ha fet aquest matí i, segons el propi monestir, Gasch ja exerceix el govern, a l’espera de la benedicció abacial, que tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria en una data encara no determinada de les properes setmanes.

L’elecció s'ha fet en una reunió capitular a la qual han assistit els monjos professos solemnes de la comunitat, presidits pel Rvdm. P. Guillermo Arboleda, Abat President de la Congregació Benedictina Sublacense Cassinesa, que l’ha confirmat en el càrrec.

 

El Pare Abat Manel Gasch ha volgut agrair el servei del P. Abat Josep M. Soler, “que al llarg de vint-i-un anys ha guiat la nostra comunitat amb esperit de saviesa i generositat”. El nou abat de Montserrat ha manifestat que posa “el futur de la nostra comunitat i d’aquest abadiat als peus de la Moreneta, juntament amb la terra de Catalunya, de la qual n’és la patrona”, a la vegada que ha recordat “la importància del ministeri d’intercessió de la comunitat monàstica de Montserrat a favor de l’Església i del món”.

 

Finalment, el P. Abat Manel Gasch ha destacat “el repte de la celebració del proper Mil·lenari de la fundació del monestir, l’any 2025, com a una oportunitat d’apropar Montserrat i la vida monàstica a la nostra societat actual; un Mil·lenari que de ser un punt de partida per al Montserrat del futur”; i també ha demanat que se’l tingui present en les pregàries en el seu nou servei abacial.

 

La pregària de Vespres d’avui dimecres, a les 18:45h, serà presidida pel nou P. Abat i es podrà seguir a través de Montserrat TV: https://abadiamontserrat.cat/montserrat-tv.

Prem per veure més contingut per a tu