Segueix-nos a les xarxes socials:

FIRA DE LES BRUIXES DE SANT FELIU SASSERRA

Sant Feliu Sasserra invoca les bruixes

La diada de Tots Sants combina parades esotèriques i artesanes amb teatre al carrer

Sant Feliu Sasserra invoca les bruixes

Per Tots Sants, Sant Feliu Sasserra retorna al segle XVII per recordar el misteriós món de la bruixeria. Després que la covid obligués a suspendre la festa de l’any passat, enguany torna la Fira de les Bruixes, que se celebrarà dilluns, 1 de novembre, amb més de vuitanta parades de productes artesanals i esotèrics, i balls i representacions teatrals. «En aquesta edició el format de la fira serà diferent dels altres anys, l’adaptem a una realitat encara marcada pera la pandèmia», explica l’alcalde de Sant Feliu, Josep Romero.

Hi haurà dos espais diferenciats: un serà el nucli antic, on hi haurà les parades artesanes, comerços locals i tavernes; i l’altre, el camp del carrer dels Països Catalans, on es faran les actuacions. Es repartiran en quatre sessions diferents, dues al matí i dues a la tarda, i s’hi podran veure escenificacions ja tradicionals com el ball del Samaniat, els saraus de les petites bruixes o la sardana dels aprenents de bruixot. L’escena principal de la fira d’enguany, interpretada per 9 actrius, serà Les Vigatanes.

La Fira de les Bruixes se celebra des de fa més de vint anys. Està del tot consolidada i és un bon reclam per als visitants. Fa dos anys, unes 4.000 persones van visitar Sant Feliu Sasserra el dia que la màgia i la bruixeria envaeix aquesta població de 600 habitants, amb aquelarres i samaniats, taverners, tarotistes i productes relacionats amb l’esoterisme. «És una fira que crida l’atenció per la seva temàtica, amb parades atractives i representacions són de qualitat», remarca l’alcalde. Està convençut que si el temps hi acompanya, Sant Feliu s’omplirà dilluns de famílies d’arreu: «La gent té ganes de sortir i gaudir altra vegada de fires i festes».

Tot i que el plat fort de la festa se celebrarà dilluns, 1 de novembre, s’han programat actes per aquest cap de setmana. Avui, es farà una sessió de contes i llegendes; i demà hi haurà visita guiada, conferència, concert i ball del Samaniat. I diumenge, espectacle de titelles i a la nit, la Fes-ta Bruixa.

Fes-ta Bruixa

L’associació Q-Fois presenta la Fes-ta Bruixa amb un nou format. Es donarà a conèixer el calendari Bruixes i Lluçanès, del col·lectiu feminista La Fetillera; presentació del llibre Dones al marge. Bruixes i altres històries d’estigma i oblit, d’Ivet Eroles; concert de Mireia Vives & Borja Penalba; espectacle Taräb, de Fun Dan Mondays, i final de festa amb DJ Rutxo. Tots els actes i horaris es poden consultar a la pàgina web firabruixes.cat.

Prem per veure més contingut per a tu